Solidny mechanik Kraków okolice - coś polecacie?

2000-2006 | silnik: S54
Awatar użytkownika
batman
Kontakt:

Solidny mechanik Kraków okolice - coś polecacie?

Post autor: batman » czw sie 18, 2011 15:34

Odstawilem auto do mojego miejscowego mechanika po zaswiecił sie CHCECK , po analizie stwierdził że bład jest spowodowany problemem z vanosem a dokładnie zacinajacym się wałkiem po stronie wydechu...Jednak z powodu braku niezbednych specjalistyczcznych kluczy odmówił podjecia sie naprawy..Czy wiecie gdzie w okolicach Krakowa można bez obaw zlecic taka usługę?
Z góry dzieki za pomoc... aaa zastanawiam sie nad ASO , ale boje sie ze mnie to zrujnuje finansowo :)
DSC :)

Awatar użytkownika
Umiar
Kontakt:

Re: Solidny mechanik Kraków okolice - coś polecacie?

Post autor: Umiar » pt sie 19, 2011 06:58

batman,
Zawsze zostaje Krzywaczka - J. Jałocha, z problemem sobie na pewno poradzą. Minusy to terminy. Jest jeszcze dobry fachowiec na ul. Składowej Bocznej , tel. Tel. 501-225-369
531-631-131,. Warsztat nie wygląda imponująco, ale facet zna się na rzeczy. Unikaj "chirurgów" ze Szczecińskiej.
Pozdrawiam
Umiar

Awatar użytkownika
batman
Kontakt:

Post autor: batman » pt sie 19, 2011 12:01

Dzieki Umiar za info!
Krzywaczka ma miesieczny termin oczekiwania na przyjecie , na składową boczną dzwonilem termin przyjecia auta za dwa tygodnie...
..dobrze ze mi piszesz o Szczecinskiej ,bo tam też mialem odstawiac :/
o dobrych mechanikow z normalnymi terminami w Krakowie widze cieżko...
dzis wyjezdzam na wakacje , myslalem ze przez ten okres ktoś mi zreperuje moją bunie...

Pozdrówka...

Awatar użytkownika
batman
Kontakt:

Post autor: batman » pt sie 26, 2011 12:18

...dzwonili z M-Cars z diagnozą ...nie vanos a czujnik polozenia wałka rozrzadu , taka drobna roznica...Moj mechanik chcial zamawiac cos za 9tys ,a okazało sie ze wystarczyla wymiana czujnika za 600,00 , ot taka drobna różnica :)

Sauber
Auto: e46 316 & m3

Post autor: Sauber » sob kwie 14, 2012 22:46

Śmiało można polecić też warsztat na siarczanej to jest boczna od jugowickiej na gorze borkowskiej a więc niedaleko m cars. Robili mi swapa w e34 i nie mam nic do zarzucenia, fury typu e60 to u nich norma, podobno dobrze ogarniają elektrykę tak słyszałem od innych użytkowników pojazdów nie tylko bmw.

PS: Jaki całkowity koszt wizyty w mcars?
Kupując zadbane bmw kupujesz radość z jazdy. Auto jest gratis.

Awatar użytkownika
Lassie
Auto: Świniolot M3

Post autor: Lassie » pn kwie 16, 2012 22:25

Czujniki wałków zazwyczaj dają specyficzny dla siebie kod i łatwo to zinterpretować / zidentyfikować.
Błąd mówiący o zacinaniu się VANOS'a to zupełnie co innego i dużo poważniejsza sprawa...

PS. który "poleciał"?

ODPOWIEDZ